top of page
DSC01248.JPG

Carin Schulpen

Carin is Vitaveld therapeut, Voetreflextherapeut, Tuina Masseur en voormalig Verpleegkundige.

 

Sinds mijn studie aan de HBO-V in Nijmegen werkte ik vanaf '91 in de  diverse disciplines binnen de gezondheidszorg waaronder Psychiatrie, Neuro-chirurgische Intensive Care, Jeugdgezondheidszorg en Thuiszorg. Inmiddels ben ik al lang niet meer werkzaam als verpleegkundige. Door Life-events ben ik Natuurgeneeskundig therapeut geworden en mijn eigen praktijk gestart. Ik vind het belangrijk de tijd te kunnen nemen voor jou als client en samen te onderzoeken hoe ik je het beste kan helpen. Dat kan ook betekenen dat ik je doorverwijs  naar collega s in de gezondheid wereld met andere vaardigheden, of tijdelijk doorverwijs, waarna ik je weer beter kan helpen. 

Jouw verhaal als zorgvrager staat altijd centraal. Wat kan ik met mijn kennis, ervaring en hulpmiddelen tot mijn beschikking doen om jouw verder te helpen om je gezonder in het leven te laten staan.

Ik ben binnen de TCM, Traditionele Chinese Geneeskunde, opgeleid tot Voetreflextherapeut en Tuina Masseur. De TCM heeft het al in zich om bij gezondheid en ziekte vanuit het grotere plaatje te kijken: Alles in de natuur is met elkaar verbonden en alles in de natuur zoekt naar een balans. De gezondheid van een mens wordt bepaald door een samenspel van aspecten: lichamelijke, geestelijke, emotionele, omgevings- en sociale factoren, voeding en constitutie. 

Ik ben in 2018 en 2019 opgeleid tot Vitaalveldtherapeut. Met behulp van de Vitaliteitsscan kan ik nu letterlijk laten zien waar het lichaam blokkades ervaart. Hoe gaaf is dat! Er worden geen ziektes gemeten of diagnoses gesteld: dat doet een arts. Op basis van een meting kan ik nog beter afstemmen op wat iedere mens nodig heeft om zijn gezondheid en herstel te verbeteren. Een verslag voor  andere behandelende therapeuten is ook mogelijk. Hoe meer samenwerking, hoe beter. 

Hoe maken we de zorg effectiever, completer, meer geïntegreerd, beter passend bij deze tijd? Met aandacht voor de gehele mens? Ik wil hier graag mijn steentje aan bijdragen. Meedoen aan de evolutie in de zorg voor gezondheid en welzijn in de breedste zin van het woord en beter aansluiten op de zorgbehoeften van de 21ste eeuw.   Gezonder in het leven staan en Positieve Gezondheid stimuleren !

 

"Ik ben Natuurgeneeskundig therapeut geworden omdat ik me verder wilde verdiepen in hóe ik mensen anders kon helpen. Het is mijn passie om mensen  gezonder in het leven te laten staan binnen de mogelijkheden die iemand heeft"

bottom of page