top of page
1_MG_3046_fc_shape.jpg

Voetreflextherapie

Waarom Voetreflextherapie? 

Een voet is een belangrijk en complex lichaamsdeel: het draagt ons lichaam en is als tastzintuig zeer gevoelig. Voetreflexmassage is mega ontspannend en een erg laagdrempelige massagevorm. Hiermee kun je je lichaam activeren of juist tot rust brengen. Redenen voor het ondergaan van een voetmassage zijn divers. Voor totale ontspanning en het hoofd leegmaken tot het behandelen van klachten. De toepassingen zijn legio.

 

Er lopen veel acupunctuurpunten, verbonden middels meridaan banen, door je voet en been. In de aziatische landen hebben zich door practice based onderzoek gedurende honderden jaren en langer de massage technieken ontwikkeld die zoveel mogelijk effect hebben op een klacht. In een veel recenter stadium heeft zich hieruit de westerse Voetreflexologie ontwikkeld. Beide pas ik in mijn praktijk toe waarbij ik gebruik maak van mijn gewicht,  lichaamsbeweging, duimen en knokkels om opbouwende druk op de reflexpunten over te brengen.

De westerse en Chinese techniek vullen elkaar perfect aan en versterken elkaar. 

 

Voetreflexbehandelingen kunnen op zichzelf staand of in een serie van behandelingen gecombineerd worden met de andere massagevormen. Denk aan een Hoofd-Voetenmassage, of Hoofd-rug-Schouder massage.

bottom of page