top of page

 Vitaliteit scan

Meting van jouw Vitale Veld


De vitaliteit scanner  is een meetinstrument waarmee ik in 8 minuten je vitaliteit in kaart kan brengen. Dat gebeurt door het meten van onder andere het autonome zenuwstelsel, de bloedcirculatie, spijsvertering, slijmvliezen activiteit immuunsysteem, stofwisseling, energiereserves, Spieren en Fascia, de mate van verzuring in het lichaam en nog veel meer. De scan meet  zelfs de kleinste structuren zoals de Mitochondriën, Celmembranen, maar ook Toxines.
Deze meting bestaat al meer dan 25 jaar. De vitaliteitsmeting is door Duitse medici en wetenschappers van de firma Vitatec  ontwikkeld en deze ontwikkeling gaat nog steeds door.

In de praktijk heeft de vitaliteitsmeting zijn sporen ruimschoots verdiend.  De test is geschikt voor iedereen die vitaler wil worden.

Maak een afspraak en verbeter je vitaliteit!

Met praktische handvaten, inzichten, een behandeling van De Vitaliteitscan geef ik je een gezonde duw in de goede richting. Zie het als je eigen APK.
 

 

Hoe werkt het?
Bij de vitaliteitsmeting zit je ontspannen op een stoel of massagetafel en krijg je 2 electrodes  op je handen of voeten. Gedurende 8 minuten stuurt het apparaat via die elektroden signalen door je lichaam. Daar voel je niets van.  Op basis van de meetresultaten kan ik je fysieke en emotionele vitaliteitsfactoren analyseren. Aan de hand daarvan krijgt je adviezen over beweging, voeding en ontspanning, waarmee je je  leefstijl kunt verbeteren.

Voor wie is het?
De vitaliteitsmeting is geschikt voor iedereen die vitaler of klachtenvrij door het leven wil gaan. Denk bij klachten bijvoorbeeld aan burnout, overspannenheid, stress, vermoeidheid, pijn en onverklaarbare klachten. Daarnaast kan de meetmethode door sporters gebruikt worden om betere sportprestaties neer te zetten. Want als je vitaler bent, presteer je beter.

Het Vitale Veld

Meer dan 100 jaar geleden werd ontdekt dat elk lichaam omgeven moet zijn door velden die gerelateerd zijn aan het organisme. Daarom werden in de loop van de 20e eeuw een aantal meettoestellen ontwikkeld om elektrische velden te meten en vast te leggen die worden opgewekt door de organen, het hart, de spieren, de ogen en de hersenen.

Al in 1906 werd de elektrische activiteit van het hart aangetoond. Tegenwoordig hebben we hier het ECG (elektrocardiogram) om het hartritme te meten aan te danken.

In de jaren dertig ontwikkelde de farmacie zich explosief. Voor elk probleem is de "juiste pil" ontwikkeld.

Echter, in tegenstelling tot de mainstream van die tijd, begon Harold Saxton Burr, Amerikaanse professor in anatomie aan de Yale Medical University, in 1936 met een reeks onderzoeken met betrekking tot de lichaamseigen velden. Met zijn bevindingen heeft hij een beslissende bijdrage geleverd aan verder onderzoek. Professor Burr vertrouwde ook op de natuurkundige wet, die al in 1820 werd ontdekt, dat elke stroom in een elektrische geleider ook een magnetisch veld opwekt1. In 1963 toonde hij het bestaan ​​van deze wet aan in het sterk pulserende magnetische veld van het hart.

In 1972 werden metingen van de veel zwakkere magnetische velden van de hersenen mogelijk, die tegenwoordig worden gebruikt in het EEG (elektro-encefalogram) om dagelijks hersengolven te meten.


bottom of page